CASESTORY

Frederiksberg

liebhaverbolig med sildebensgulv i hele lejligheden.

logo arrow

Herskabslejlighed får nyt klassisk sildebensparket efter 138 år

Eksklusivt sildebensparketgulv fra Kastrup Gulve tilfører et harmonisk udtryk til den 220 kvadratmeter store herskabslejlighed på Frederiksberg Allé. Lejligheden er renoveret i tråd med de fineste håndværksmæssige traditioner og med respekt for det oprindelige materialevalg.

På fornemme Frederiksberg Allé finder vi den klassiske herskabslejlighed på 220 kvadratmeter i en bygning, som oprindeligt er opført i 1882. Lejligheden er netop i sat i stand fra gulv til loft med stor respekt for det oprindelige materialevalg.

Alle gulve er lagt af Kastrup Gulve i form af eksklusivt sildebensparket i egetræ, et holdbart og klassisk gulv, der igen vinder frem i popularitet, men som kræver det ypperste af gulvlæggeren for at komme til at fremstå perfekt.

Og perfektion var målet, da det nye sildebensparketgulv i egetræ skulle erstatte de oprindelige gulvplanker, som havde ligget i lejligheden i 138 år. Det nye sildebensparketgulv udgør et vigtigt og samlende element i den store lejlighed. Alle dørtrin i opholdsrummene er fjernet, så der kun er gulvets rene linjer og de store smukke fyldningsdøre til at tage opmærksomheden.

Gulvene er overfladebehandlet med Premium HWS-olie, som giver en smuk matteret overflade og samtidig giver nærmest vedligeholdelsesfri gulve, der tåler dagligt slid.

”De nye sildebensparketgulve gør én glad hver eneste dag. De er bløde at gå på og har en fin, glat overflade. Egetræet har en smuk, gylden farve, og vi har fravalgt at have mange tæpper, fordi gulvene har et spil, som gør, at det nærmest bliver en del af interiøret,”
siger museumschef og kulturhistoriker Anja Olsen, der er den ene af lejlighedens nye beboere.

Pietetsfølelse og kvalitetshåndværk i de nye gulve

Lejlighedens anden beboer, Stein Pettersen, er administrerende direktør for entreprenørvirksomheden Jakon A/S, hvor de håndværksmæssige traditioner er i højsædet, og ligesom sin sambo har Stein en særlig tilgang til håndværk og materialevalg. Anja Olsen fortæller:

”At jeg er kulturhistoriker har selvfølgelig haft indflydelse på, hvilke ønsker vi har haft til lejligheden. Det har det også, at Stein er så optaget af kvalitetshåndværk – og af træ. Vi har været opmærksomme på, at det, vi gør ved lejligheden, skal være i en sådan kvalitet, at det matcher det, der var førhen. Det har vi været helt enige om,” siger hun og fortsætter:

”Vi ville være tro mod den kvalitet og det niveau, lejligheden var opført i. Vi gik helt i bund med renoveringen for at bygge op i samme stil og i samme kvalitet, og de håndværkere, der har istandsat lejligheden, har haft stor forståelse for, hvad vi gerne ville.”

Sildebensparket én stav ad gangen

Det elegante sildebensparketgulv er lagt af Kastrup Gulve, som har stor erfaring med den krævende opgave, det er at lægge et nyt sildebensparketgulv én stav ad gangen. Omhu og perfektionisme går igen i de løsninger Kastrup Gulve tilbyder, hvad enten det er på store slotte, i virksomhedsdomiciler eller i private hjem.

En ekstra fordel ved at få lagt det helt nye sildebensparketgulv var, at der samtidig var muligt at etablere gulvvarme i lejligheden.

I lejligheden på Frederiksberg Allé var det også en helt særlig udfordring, at én af stuerne er helt rund, og at rummene generelt har en speciel udformning. Anja Olsen siger:

”Man må sige, at gulvmanden har slidt i det for at lægge gulvet så fint. Det har været spændende at følge især i vores runde stue, hvor han begyndte med det længste forløb på midten og så arbejdede sig ud i siderne. Resultatet af det store arbejde er fantastisk harmonisk igennem hele lejligheden, selv den mindste gang er blevet en del af helheden.”

Symmetri og harmoni

Før parret besluttede sig for at få lagt det nye gulv, var de rundt og se på andre gulvleverandørers produkter, men besluttede sig for Kastrup Gulves løsning, fordi produktet var af bedst kvalitet. De har ikke fortrudt deres valg:

”Det er en særlig smuk detalje, at Kastrup Gulve har fået lagt gulvet i symmetri, så det er harmonisk over det hele. I vores runde stue kan man virkelig se håndværket – på de der små finesser. Vi overvejede også lange, lige egeplanker, men sildebensparket er noget helt særligt.

Også de øvrige detaljer i lejligheden er der kælet for. Herreværelset og dagligstuen er lagt sammen til et køkken-alrum, og derfor blev en stukkatør involveret, så den oprindelige stuk i herreværelset blev reproduceret og nu omkranser hele loftet i køkken-alrummet.

I møbleringen af lejligheden har gulvene også spillet ind, ikke bare er det sparsomt med tæpper, men parret har også anskaffet nye Arne Jacobsen stole, netop fordi de står godt sammen med gulvet. Og slutresultatet er en fornøjelse at bo i:

”Selv coronanedlukningen er ikke så slem, når jeg skal være i mit nye hjem”, slutter Anja Olsen.

Se også denne case fra Saxo Bank

Saxo Banks skulpturelle spindeltrappe giver hovedsædet et moderne og på samme tid tidløst tilsnit.

Kundeudtalelser

Susanne Larsen
Susanne Larsen
Læs mere
Vi kan kun anbefale Kastrup Gulve 👌 Super flot arbejde og god service👌👌
Carsten
Carsten
Læs mere
De kunne komme allerede 4 dage efter jeg ringede. Kom til tiden og slibningen er super flot. Kan varmt anbefales.
Mikael
Mikael
Læs mere
Et reelt gulvfirma. Ikke amatører der har lejet en gulvsliber og kalder sig gulvmænd. Super tilfreds.
Elise
Elise
Læs mere
Et rigtig fint resultat med hard oil!
Charlotte
Charlotte
Læs mere
Meget tilfreds med service og dialog. Alt forløb fint og der blev fulgt samvittighedsfuldt op på alle aftaler. Kan i den grad anbefale Kastrup Gulve
Ulrick
Ulrick
Læs mere
Jeg synes Kastrup Gulve ApS har leveret et rigtig flot slutprodukt. De har derud over været meget fleksible i forbindelse med planlægning af behandlingen, således denne har kunne indpasses i det aktuelle projekt.